Tegnap lejárt a türelmi idő. Ha már volt olyan számlád, amelynek ÁFA tartalma meghaladja  100.000,-Ft összeget, akkor már késő. Egyéni vállalkozóként 200.000,-Ft, társasvállalkozó esetén 500.000,-Ft büntetésre számíthatsz számlánként a az adatszolgáltatás elmaradása miatt.

Ne feledd! Mielőtt kiállítanád az első 100.000,-Ft - vagy azt meghaladó - összegű ÁFÁs számlát, regisztrációval kell rendelkezned az adatszolgáltatáshoz. Mindegy, hogy a számlázó programal vagy számlatömbből állítod ki a számlát, adatot szolgáltatnod kell.

Ellenőrizd, hogy a számlázó programod képes-e adatot szolgáltatni a NAV felé. Amennyiben adatszolgáltatásra képes a programod, nincs más teendőd, mint regisztrálni.

A regisztrációhoz - mint vállalkozó - már rendelkezel Ügyfélkapus hozzáféréssel. Ezen kívül már csak az adóazonosító számodra van szükséged.

 

Mielőtt nekifognál, nézd meg a tájékoztató videót.

 

Nézzük meg mégegyszer a lépéseket:

Lépj be az Online számla weboldalra. A jobb felső sarokban találod a zöld színű "REGISZTRÁCIÓ" feliratot. Az ügyfélkapus belépés után válaszd az "ADATSZOLGÁLTATÁSRA KÖTELEZETT ADÓZÓI REGISZTRÁCIÓ" menüpontot.

Itt kell megadni a hozzáférési jelszavad. (A jelszó minimum 6, maximum 15 ékezet nélküli kis és nagybetű variációja) és a felhasználói neved. (NEM ELFELEJTENI!!!) ezután a regisztráció típusát kell a legördülő menüből kiválasztanod (vagy gazdálkodó szervezet, vagy egyéni vállalkozás).  A vállalkozásod adószámának rögzítése és az ADÓZÓI ADATOK ELLENŐRZÉSE menüpont választása a következő lépés.

A regisztráció befejezésének utolsó lépése a részletes kapcsolati adatok megadása. Egy gyors ellenőrzés és a  REGISZTRÁCIÓ elvégezhető.

Mégegyszer felhívom figyelmed, hogy a regisztráció - a CÉGKAPU regisztrációhoz hasonlóan - vállalkozásod képviseletére jogosult személy kötelezettsége.